Taktyka przelotowa. |
Autor |
Wiadomość |
Paweł P.
Paweł Przeździecki
|
Wysłany: 2009-11-21, 09:39 perełka na zimowe wieczory
|
|
|
Witam wszystkich :)
Dla wznowienia wątku ;) zamieszczam link do prezentacji jaką opracował nie kto inny jak sam Sebastian Kawa :)
W tym miejscu WIELKIE PODZIĘKOWANIA za ten materiał, słowa, porady, oraz dzielenie się cennymi doświadczeniami :)
link z materiałami (na forum się nie zmieściło bo to prawie 5MB)
http://plar.dyndns.org/rozne/taktyka.zip
Z lotniczym pozdrowieniem :) |
_________________ Paweł Przeździecki |
|
|
|
|
Karol Pawlicki
|
Wysłany: 2010-02-21, 14:19
|
|
|
Witam Wszystkich na wiosnę.
Wznawiam wątek!!!
Słonko świeci czas się gotować do boju!
Proponuję pierwszy termin spotkania 26go marca po południu (piątek) lub 27go przed południem u mnie w domu.
Mogłoby się to wydarzyć wcześniej - np. w jakiś weekend końcem lutego/początkiem marca - jednak tylko na zasadzie "znienacka"
W tym czasie mogę być dostępny ale dowiem się o tym z wyprzedzeniem 24 - 48 godzin. Jeśli taki układ wam odpowiada to wszyscy włączają się w stby i czekają na hasło - jeśli nie to 26 lub 27.III jak wyżej!!!
W związku z tym, że warunki lokalowe będą ograniczone dobrze byłoby aby sie zadeklarowali ci co będą. Mój adres i ewentualne wskazówki dot. dojazdu na priv!
Potrzebny mi będzie rzutnik multimedialny oraz ekran i stojak do niego. (rzutnik powinien być od Digita - ktoś może poratować resztą?)
Pozdrawiam
KP
[/scroll] |
|
|
|
|
Vex
Tomek Kalinowski
Wiek: 38 Dołączył: 11 Maj 2009 Posty: 354 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 2010-02-21, 14:46
|
|
|
Cześć!
mam taki stary ekran, niegdyś używany do wyświetlania przeźroczy :) Z braku laku, może i by się nadał. Chętnie bym pouczestniczył w dyskusji, zwłaszcza że możliwie wcześnie chciałbym polecieć na 50-tkę, a perspektywa pola mnie nie bawi :)
POZDROWIENIA! |
|
|
|
|
Pawel/Digit
|
Wysłany: 2010-02-23, 10:11
|
|
|
Cześć!
Jak najbardziej chciałbym wziąć udział w tym spotkaniu, a termin 26/27 marca dla mnie jest idealny
Zastanawiałem się jeszcze, czy może udałoby się zebrać większą ekipę 6 marca (sobota, dzień przed walnym) i w dzień popracować trochę w hangarze przy sprzęcie, a wieczorem pogadać o przelotach, planach na najbliższy sezon itp. Sądzę, że mógłbym (na 90%) zorganizować projektor i wtedy mielibyśmy możliwość skorzystania z pomocy multimedialnych
Kto planuje przyjechać 6.?
Pozdrawiam,
Paweł |
|
|
|
|
AeroBart
Wiek: 40 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 39 Skąd: Gdańsk, EPGD, EPGI
|
Wysłany: 2010-02-23, 15:19
|
|
|
Vex napisał/a: |
...a perspektywa pola mnie nie bawi :)
|
Daj spokój nie ma takiej tragedii z tym polem. Jak dobrze wybierzesz to szybowca nie powinieneś uszkodzić.
Co do takich spotkań to ja też jestem chętny. Termin 26 - 27 marca jak najbardziej pasuje.
Jeśli chodzi o 6-7 marca to niestety mnie nie będzie siedzę w tym czasie w pracy. |
_________________ ..::AeroBart::.. |
|
|
|
|
Karol Pawlicki
|
Wysłany: 2010-02-23, 18:17
|
|
|
Tak.
Jeśli chodzi o 6ty to ja jestem na dyżurze i MOŻE będę a może nie. Jak dotrę to będę przygotowany i zaczniemy, jak nie to termin proponowany.
Pole mój drogi jest częścią wyczynowego latania na szybowcach - się zdarza - trzeba tylko z głową i bezpiecznie!
Zapraszam i "młodych" i "starych". Wiedza nikomu nie zaszkodzi a każdy może coś dorzucić od siebie!
Pozdróweczka
KP |
|
|
|
|
Marian [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-02-23, 21:34
|
|
|
W sobotę 6-tego jestem przed południem na lotnisku, znaczy u nas. U Beaty i Karola w końcu marca rezerwuję sobie miejsce (może być stojące ). Karol, sorki, że się nie odezwałem, ale... No wiesz, robota. Nadal jestem zarobiony, ale spróbuję się z Tobą skontakować w sprawie zestawu do palmtopa i loggera, ok?
Marian |
|
|
|
|
Karol Pawlicki
|
Wysłany: 2010-02-24, 10:27
|
|
|
Hej Marianie.
Rozumiem. Sam mam ciężką wiosnę, niemniej jednak podstaweczkę już zakupiłem.
Powinna do mnie dotrzeć w tym tygodniu. Jak się spotkamy to zaprezentuję i będziecie mogli ocenić czy sie opłaca!
BTW _ Łukasz/Bartek, jak tam skrzynki do akumulatorów? Zapisałem sie na KZSy w Lesznie w połowie maja - da radę mieć juz swoje aku??? kasiorka jak potrzeba czeka!
Na 6go i 7go na pewno dotrze Beata. Ja będę sie bardzo starał nawet jeśli bedę miał wolny tylko jeden dzień, ale zobaczymy!
Pozdrawiam napalonych
KP |
|
|
|
|
yacek
Jacek Hirsztritt
|
Wysłany: 2010-02-24, 11:44
|
|
|
Skoro "młodzi" również zaproszeni, to i ja się pojawię. Wymienionymi przez Karola rekwizytami do prezentacji niestety nie dysponuję, ale służę wszelką inną pomocą w razie potrzeby
pozdro!! |
|
|
|
|
Marian [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-02-25, 08:42
|
|
|
Karol,
Sorki za utrudnienia w dostępie. Możesz mi wysłać na priva maila, którego wysyłałeś w sprawie podstawki? Skoro Ci wysyłają, to zapewne skumali o co chodzi Długo na to czekałeś?
Pozdr.
Marian |
|
|
|
|
Paweł P.
Paweł Przeździecki
|
Wysłany: 2010-03-07, 22:03
|
|
|
Cześć :)
Niestety 6-7 marca nie mogłem być obecny w klubie a co za tym idzie nie moglem też uczestniczyć w wykładzie dotyczącym taktyki przelotowej autorstwa Beaty i Karola Pawlickich.
Mam pytanie czy istnieje szansa powtórzenia tego wykładu i ewentualny dostęp do materiałów?
p.s. W tym miejscu wielkie dzięki Wam obojgu i wszystkim pomocnikom za wkład i trud ich przygotowania :)
Z lotniczym pozdrowieniem
Małgosia i Paweł Przeździeccy |
_________________ Paweł Przeździecki |
|
|
|
|
Karol Pawlicki
|
Wysłany: 2010-03-09, 08:11
|
|
|
Paweł.
"Wykład" to raczej zbyt wielkie słowo . Zresztą musieliśmy przerwać po 2 godzinach bo nam się juz zaczęło plątać - a zdaje się że w międzyczasie upadło kilka podstawowych zasad latania wpajanych uczniom na etapie początkowym . Trzeba to było "rozpuścić" i przespać. Materiały wszystkie, które udało mi się zebrać są oczywiście do wzięcia w każdej chwili (najlepiej prosto na swojego paluszka). Spotkanie następne planowane u mnie powinno się odbyć, ale zaznaczam, że wybieram się 24/25 do Stalowej z silnym zamiarem oderwania się od ziemii i jak mi się uda to zostanę też na 26go i dopiero 27my sie spotkamy.
Pozdrawiam cumulusowo |
|
|
|
|
Karol Pawlicki
|
Wysłany: 2010-03-24, 07:02
|
|
|
Heja.
Ponieważ w piątek zamierzam być na lotnisku a w sobotę będą prace przy szybowcach, więc sądzę, że nasza pogadanka wisi właśnie w próżni. Opcji możliwych jest kilka:
1) w piątek (jeśli się nas kilku zbierze) możemy pogwarzyć wieczorem na lotnisku,
2) przekładamy to na inny termin
3) ewentualnie czwartek wieczorem u mnie.
Sobota odpada bo mnie już w Turbii nie będzie, w niedzielę jestem zajęty.
Kwiecień jast bardzo ciężki, bo wyjeżdżam do Stanów i mam bardzo mało wolnego, więc tylko z łapanki!!!
Pozdrawiam
KP |
|
|
|
|
Marian [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-03-26, 13:12
|
|
|
No ja niestety (albo stety) będę w weekend w Warszawie na Walnym AP. Dopiero po Świętach pewnie wpadnę na lotnisko. Trudno, trzeba będzie sobie poczytać
Karol - twoje przyssawki dzięki Łukaszowi są już w drodze... Damy znać jak dojdą... |
|
|
|
|
|